Tandenpoetsen met kinderen

Begin direct met tandenpoetsen zodra je het eerste tandje ziet en gebruik altijd een fluoride tandpasta. Internationaal wordt fluoride sterk aanbevolen om tandcariës te voorkomen.
Tandenpoetsen bij kleine kinderen kan een echte uitdaging zijn. Vanaf één jaar moet er ’s morgens en ‘s avonds worden gepoetst, maar vaker mag ook.
De meeste kinderen protesteren wel eens tegen het poetsritueel. Blijf consequent. Elke dag poetsen is echt belangrijk. Blijf dus doorzetten, uw kind zal er uiteindelijk aan wennen!

 Tip: Laat uw kind op de rug liggen terwijl u (elektrisch) poetst, zo heeft u beter zicht op alle tanden en kiezen.

 

 

Het duurt lang voordat kinderen handig genoeg zijn om zelfstandig goed te poetsen. Daarom is het noodzakelijk om uw kind tot 10-12 jaar te blijven na-poetsen. Een goede regel is om altijd naar bed te gaan met schone tanden. Tijdens de nacht is er minder speeksel in de mond, waardoor tanden kwetsbaarder zijn voor het ontstaan van cariës.

Fluoride is belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit. Het is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor de zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheid fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen.
Fluoride zit in tandpasta. Gebruik vanaf 5 jaar een tandpasta met minimaal 1100 ppm fluoride (op advies van de tandarts mag dat ook eerder). Poets minimaal 2 minuten per keer, zo heeft de fluoride de tijd om in te werken.

Tip: Spoel na het tandenpoetsen niet meer na met water, zo blijft de fluoride langer in de mond.

Onze contactgegevens

Telefoon: 0348 – 22 10 01
E-mail: contact@mondzorgjunior.nl
Houttuinlaan 14 in Woerden
Spoed?