Mondhygiëne

Preventie: Voorkomen is beter dan genezen!

Bij Mondzorg Junior leren we u en uw kind hoe de tanden het beste gepoetst kunnen worden en wat u nog meer kunt doen om een gezonde mond te krijgen. Tijdens de behandelingen in onze praktijk, zal uw kind regelmatig een afspraak hebben met onze mondhygiënist of preventie assistent. Tevens leert uw kind omgaan met de tandheelkundige setting.

Door een goede mondhygiëne en gezonde voedingsgewoontes zorgen we er samen met u voor dat het gebit van uw kind gezond blijft. Daar levert u als ouder/verzorger een belangrijke bijdrage in!

De bacteriën in de tandplak produceren schadelijke zuren waardoor cariës (gaatjes) ontstaat. Het krijgen van gaatjes is een actief proces wat gestopt moet worden. Door 2 keer per dag de tanden te poetsen, wordt de tandplak verwijderd vóórdat de bacteriën  zuren kunnen produceren. Een goede elektrische tandenborstel verwijdert de meeste tandplak en helpt dus het beste. Zorg wel voor de juiste elektrische tandenborstel voor uw kind en vraag ons om advies bij de aanschaf.

Onze contactgegevens

Telefoon: 0348 – 22 10 01
E-mail: contact@mondzorgjunior.nl
Houttuinlaan 14 in Woerden
Spoed?